Companii

Caromet Caransebes, privatizata pentru 8 mil. euro

05.07.2004, 00:00 92

Caromet Caransabes a fost preluata de un consortiu format din Asociatia Salariatilor firmei, Iasitex Iasi si o persoana fizica, valoarea totala a tranzactiei incheiata cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) fiind de 8,3 milioane euro.
Astfel, omul de afaceri Stefan Vuza este implicat, prin Iasitex, in preluarea a inca unei companii de stat: Caromet Caransebes, dupa inca doua tranzactii facute anul acesta.  Stefan Vuza, mai detine, printre altele,  Contactoarea Buzau sau Chimcomplex.
Pentru pachetul de actiuni reprezentind 69,9% din capitalul social al Caromet, cumparatorul va achita 209.000 euro. Consortiul s-a obligat sa efectueze investitii in valoare de 8,05 milioane euro pentru dezvoltarea societatii si sa aloce 60.000 euro pentru rezolvarea problemelor de mediu ale Caromet. Cumparatorul a preluat datorii comerciale si catre banci insumind aproximativ 531.000 euro.
Consortiul din care face parte persoana fizica Pavel Petru Ponetchi s-a obligat sa nu modifice obiectul principal de activitate al Caromet si sa suplimenteze, timp de cinci ani, numarul de salariati cu 850 de persoane.
Caromet produce constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice. Societatea are 1.140 de salariati.
In primele cinci luni ale anului, Caromet a inregistrat pierderi de 9,3 miliarde lei, dupa ce a incheiat anul trecut cu un profit de 5,3 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO