Companii

Carpatica Honey din Sibiu, cu acţionari germani, exportă miere de 1,7 milioane de euro

Carpatica Honey din Sibiu, cu acţionari germani,...

Autor: Roana Rotaru

14.02.2017, 00:07 1661

Carpatica Honey, o compa­nie cu acţionariat german din judeţul Si­biu, cu activităţi în colectarea şi pro­ce­sarea mierii, a exportat anul tre­cut în jur de 700 de tone de miere, în va­loa­re de 7,8  mil. lei (1,7 mil. euro), în mai multe ţări din Europa. 

"Nu avem stupi. Activitatea noastră pre­su­pune numai co­lec­tarea mierii, procesarea ei şi ex­por­tul. Anul tre­cut am exportat în jur de 700 de tone de mie­re, pe care am co­lec­tat-o din punctele de colectare pe care le avem în toată ţara. În pri­mul rand exportăm în Germania, circa 50-60% din producţie, dar şi alte ţări ves­ti­ce precum Danemarca, Olanda, Ita­lia, Spania, Anglia sau Elveţia", a de­cla­rat pentru ZF Mugu­rel Mari­nescu, administratorul Carpa­tica Honey.

Cu o producţie de 35.000 de tone de miere, Romania a primit în 2015 titlul de cel mai mare productător de mie­re din UE, potrivit datelor Euro­stat. Roma­nia a expor­tat miere în va­loa­re de 43,8 mil. euro în 2015 şi a impor­tat de 5,8 mil. euro, rezul­tand astfel un sold pozitiv de 38 mil. euro, potrivit da­telor Institutului Na­ţio­nal de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO