Companii

Carrefour închide hipermarketul din Vitantis Shopping Center, din Estul Bucureştiului, cu 200 de angajaţi. „Centrul comercial nu a beneficiat niciodată de avan­tajul unei zone rezidenţiale în apropiere, de aceea nici nu a avut un trafic foarte bun.“

Carrefour închide hipermarketul din Vitantis Shopping...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.01.2018, 00:07 3941

Retailerul francez Carrefour închide hipermar­ke­tul din centrul comercial Vitantis Shopping Center din estul Capitalei, mutare care vine în contextul în care jumătate din întregul proiect „va trage obloanele“ până în martie. Astfel, aproape 200 de angajaţi ai retailerului vor fi mutaţi în alte puncte de lucru ale retailerului.

După închiderea galeriei comerciale, care include magazine precum Pepco şi Inmedio, Vitantis Shopping Center (deţinut de fondul de investiţii Revetas Capital Advisors) va avea în total 16.000 mp, aproape jumătate din suprafaţa de până acum.

„Centrul comercial nu a beneficiat niciodată de avan­tajul unei zone rezidenţiale în apropiere, de aceea nici nu a avut un trafic foarte bun. În 2008, acolo nu era nimeni, însă în 2010 s-a deschis Sun Plaza, apoi un magazin Kaufland în apropiere (Kaufland Mihai Bravu - n. red.), şi zona a devenit competitivă“, spune Vlad Dragoescu, managing director al Vitantis Shopping Center.

Vitantis SRL, compania care administrează centrul co­mercial de pe şoseaua Vitan-Bârzeşti, a avut anul tre­cut o cifră de afaceri de 10,2 mil. lei şi pierderi de peste 6 mil. lei. Spre comparaţie, în 2011, aceeaşi companie avea afaceri de peste 17 mil. lei, dar înregistra pierderi de 7,3 mil. lei.

Declinul Vitantis Shopping Center a început mai ales după deschiderea unor noi centre comerciale în zonă. În 2010, dezvoltatorii austrieci de la S Immo au inaugurat Sun Plaza, un proiect de 81.000 mp situat la staţia de metrou Piaţa Sudului, la doar câţiva kilometri de Vitantis Shopping Center.

În plus, în 2016, tot în zona de est a Capitalei, a fost inaugurat Park Lake Plaza, un alt proiect comercial de mari dimensiuni, dublu ca suprafaţă decât Vitantis. Cu un an înainte, sud-africanii de la NEPI Rockcastle deschiseseră şi ei Mega Mall, cu 72.000 mp închiriabili, ceea ce a făcut competiţia şi mai acerbă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO