Companii

Carrefour inchiriaza al doilea spatiu de la Dimofte. Urmeaza doua noi deschideri

20.05.2010, 23:41 277

Retailerul francez Carrefour a deschis astazi cel de-al doileasupermarket din Capitala, dupa ce a intrat pe piata din Capitala cuacest format de magazin la finalul lunii martie, in cartierulMilitari.

Supermarketul Carrefour Market, situat in piata Chilia Veche dincartierul Drumul Taberei, are o suprafata de vanzare de 430 demetri patrati si este deschis intr-un spatiu aflat in proprietateafirmei Practic SA, potrivit reprezentantilor Primariei Sector6.

Compania Practic SA este detinuta de Radu Dimofte, partener deafaceri al lui Gabriel Popoviciu.

Acesta este cel de-al doilea magazin deschis de Carrefourintr-un spatiu inchiriat de la Dimofte dupa supermarketul din PiataGorjului. Anterior pe aceste spatii erau amplasate tot magazinealimentare.

Potrivit unei campanii de recrutare derulate de grupul francez,Carrefour intentioneaza sa mai inaugureze alte doua supermarketuriCarrefour Market in zonele Panduri si Ghencea din Capitala.Reprezentantii Carrefour nu au raspuns solicitarii ZF pana lainchiderea editiei.

Dimofte detine 48,4% din Practic SA, fiind unul dintre cei maimari proprietari de spatii comerciale stradale din Bucuresti, sieste cunoscut in mediul de afaceri ca partener al lui GabrielPopoviciu, proprietarul proiectului imobiliar Baneasa din nordulCapitalei. Aproape jumatate din totalul spatiilor comerciale dinCapitala sunt in proprietatea catorva antreprenori locali, printrecare Gabriel Popoviciu, Alain Bonte si Liviu Tudor.

Carrefour, cel mai mare operator de hipermarketuri, cu afaceride 1,13 mld. euro, si-a facut intrarea pe supermarketuri in 2007prin preluarea Artima de la Enterprise Investors, iar cifra deafaceri pe aceasta piata poate fi estimata la 120 mil. euro.

Cel mai important competitor al Carrefour pe aceasta piata esteMega Image, retea detinuta de grupul belgian Delhaize, care a maisemnat doua tranzactii pentru a-si consolida pozitia: La Fourmi si4 magazine Prodas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO