Companii

Carrefour preia Billa România

100 mil. € a plătit grupul francez Carrefour pentru preluarea reţelei de 86 de supermarketuri operate de Billa România.

100 mil. € a plătit grupul francez Carrefour pentru preluarea reţelei de 86 de supermarketuri operate de Billa România.

Autor: Cristina Roşca

23.12.2015, 00:07 1263
Grupul francez Carrefour a plă­­tit circa 100 mil. euro pentru a pre­lua operaţiunile Billa din România, res­­pectiv o re­­ţea de 86 de super­­marketuri cu afa­ceri de peste 300 mil. euro anul trecut.

După valoarea tran­­zac­­ţiei aceas­ta este a tre­ia cea mai im­por­tantă din co­­merţul local, pe pri­­­mul loc fiind acor­­­dul de preluare a 20 de hiper­­mar­keturi Real de că­tre Auchan. Grupul fran­­cez Auchan a plătit pen­­tru pre­lua­­rea opera­ţiu­­­ni­lor Real în Ro­mâ­nia pes­te 250 mil. euro, con­form ra­­por­tului de acti­vi­tate pe anul trecut al com­pa­niei, aceasta fiind, potrivit da­­­­te­­lor ZF, cea mai ma­re tranzacţie din re­tailul autoh­ton. Totuşi, nu există in­for­ma­ţii pu­bli­ce pri­vind suma plătită de Lidl pentru ma­­gazinele Plus Dis­count, va­loarea estimată a tranzac­ţiei fiind de 200 mil. euro. Atunci au fost preluate cir­ca 110 ma­ga­zine.

Achiziţia Billa de că­­tre Carrefour vi­ne ast­­­fel pe poziţia a tre­ia a podiu­mu­lui. Prin aceas­­­­­tă pre­lua­re fran­ce­­­zii se apropie pe pia­ţa lo­cală de afaceri de 1,5 mld. euro, redu­când ast­fel di­fe­renţa ca­re îi des­parte de li­­de­rul co­mer­ţului mo­dern, Kauf­land. Deci­zia pre­­luă­rii lan­­ţului de 86 de su­­per­mar­­keturi cu afa­ceri de pu­­ţin peste 300 mil. eu­ro anul tre­cut vine în con­tex­tul în care în co­­mer­ţul mo­­dern, la fel ca în orice alt sec­­tor eco­nomic, lupta se du­ce pen­­tru su­pre­maţie, iar pentru Car­re­four singura şansă să ajungă li­der este prin preluări de reţele concurente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO