Companii

Câştigătorii pieţei de birouri. Trei companii de construcţii au primit contracte pentru birouri în care vor lucra 30.000 de angajaţi

Raul Doicescu, acţionar al Bog’Art

Raul Doicescu, acţionar al Bog’Art

Autor: Bogdan Alecu

25.04.2017, 00:07 2086

Cei mai activi trei constructori de pe piaţa de birouri  - Bog’Art, companie con­trolată de Raul Doicescu, Porr Con­struct (Austria) şi Danya Cebus (Lev Leviev) - ridică în Capitală pro­iec­­te de birouri cu o suprafaţă de peste 300.000 de metri pătraţi, în care vor lucra circa 30.000 de angajaţi.

Bog’Art, cu afaceri esti­ma­te la 160 mil. euro, este cel mai activ con­struc­tor pe pia­ţa de bi­ro­uri, având în lucru cinci mari pro­iecte ce tota­li­zea­ză 144.000 mp în Capitală, după cum ara­tă datele so­li­ci­­tate de ZF de la com­­paniile Cushman &Wakefield Echinox şi CBRE.

La nivel de infrastructură Bog’Art a lucrat numai la staţiile de metrou de pe ma­gistrala M4 precum Gara de Nord 2, 1 Mai, Griviţa şi Basarab.

Pe o piaţă a construcţiilor care a scă­zut cu aproape cinci procente anul tre­cut, marile companii din domeniu şi-au concentrat atenţia asupra clă­dirilor de birouri, un business care „a explodat“ în ultimii doi ani şi care va duce Bu­cu­reş­tiul în faţa altor ca­pitale din regiune pre­cum Bu­dapesta sau Praga. 

„Până la sfârşitul anului 2018 se vor mai livra 440.000 mp de spa­ţii de birouri. Din to­ta­lul anun­ţat, 54%, sau 240.000 mp de bi­rouri, sunt în zona de vest, iar ur­mătoarele sunt în centru şi în Pipera“, a spus Mihai Păduroiu, head of advisory&transactions, inves­tors leasing, office, în ca­drul companiei de consultanţă imo­biliară CBRE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO