Cât a cheltuit CNANDR pe şantierele de autostrăzi în primele opt luni ale anului

13 sep 2014 Autor: Andreea Neferu

Cea mai mare sumă de bani cheltuită de CNADNR în primele opt luni ale anului pentru autostrăzi a fost alocată pe loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda, respectiv 30 de milioane de euro din totalul de 66 milioane euro destinate pentru acest proiect în acest an. Locul secund este ocupat de tronsonul al doilea al autostrăzii Timi­şoara-Lugoj, circa 22 de milioane de euro din cele 57 de milioane de euro alocate anul acesta.

În total, Compania de Drumuri a cheltuit doar 79 de milioane de euro de la începutul anului pentru autostrăzi, mai puţin de un sfert din cele 400 milioane euro alocate de stat pentru şosele pentru 2014, arată o analiză a ZF pe baza informaţiilor transmise de com­pania de drumuri.

Valoarea totală a contractelor de autostrăzi aflate în construcţie în România se ridică la circa 1,2 miliarde de euro.

Anumite loturi de autostrăzi, aşa cum este Gilău - Mihăieşti, situat pe Autostrada Transilvania, nu au primit nici măcar un euro de la CNADNR de la începutul anului până la finalul lunii august, relevă datele transmise de compania de drumuri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
alocare
, autostrazi
, autostrada
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide