Companii

Cât a încasat Crowne Plaza din cazarea şefului Procter&Gamble, cel mai puternic executiv care a venit în România

Cât a încasat Copos din cazarea şefului Procter&Gamble, cel mai puternic executiv care a venit în România

Bob McDonald, CEO Procter&Gamble (stanga) si Pierre Boissel, directorul general Crowne Plaza

Autor: Mirabela Tiron

03.10.2010, 15:39 35

Hotelul de cinci stele Crowne Plaza, controlat de omul deafaceri George Copos, l-a cazat pentru două nopţi pe Bob McDonald,57 de ani, preşedintele şi CEO-ul gigantului Procter & Gamble,cel mai puternic executiv străin din industria mondială a bunurilorde larg consum, care a venit săptămâna trecută în România pentru ainaugura fabrica de şampoane din localitatea Urlaţi.

"Bob McDonald a venit alături de 20 de oameni, care au fostdeasemenea cazate la hotelul nostru pentru două nopţi", au declaratpentru ZF oficialii hotelului de cinci stele Crowne Plaza dinCapitală, controlat de omul de afaceri George Copos prin companiaAna Hotels.

Şeful Procter&Gamble a fost cazat în apartamentulprezidenţial al hotelului, al cărui preţ de cazare variază între1170 de lei (279 euro) şi 1500 de lei (357 euro). Pe de altă parte,o cameră dublă standard costă 610 lei (145 euro) pe noapte.

Aproape 6.400 de euro ar fi putut încasa hotelul de cinci steleCrowne Plaza din cazarea lui Bob Mc Donald şi a echipei lui,potrivit calculelor ZF, ce iau în considerare preţul de recepţie alhotelului pentru apartamentul prezidenţial şi pentru o camerădublă.

"Tariful de cazare se negociază cu clienţii. Nu putem facepublică valoarea contractului cu Bob Mc Donald", au transmisoficialii hotelului.

Executivul Bob McDonald are pe mână o companie cu vânzări depeste 76 de miliarde de dolari şi 135.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO