Companii

Cât câştigă un mecanic auto angajat la o reprezentanţă din România

Cât câştigă un mecanic auto angajat la o...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.09.2013, 07:34 26459
Salariul unui mecanic auto cu experienţă şi cu un grad de calificare ridicat poate fi şi cu 60-70% mai mare decât cel al unui mecanic auto fără multă experienţă, conform informaţiilor furnizate de compania Rădăcini, care deţine dealeri ai mărcilor Opel, Chevrolet, Suzuki, Citröen, Mazda şi Cadillac.
 
„Salariul mediu al unui mecanic auto variază între 1.500 de lei şi 2.000 de lei pe lună în funcţie de realizări, de experienţă şi de gradul de calificare. Un mecanic bun poate obţine chiar şi 3.000 de lei net pe lună“, a declarat Dan Ene, directorul diviziei de ser­vice din cadrul grupului Rădăcini.
 
Compania a finalizat un proiect de cali­fi­care/re­cali­ficare în me­serii din domeniul auto în parteneriat cu Blocul Naţional Sindical, acesta fiind cofinanţat din Fondul Social European.
 
În cadrul proiectului în care au fost investiţi circa 10,3 milioane de lei ( 2,2 milioane de euro) 398 de persoane au urmat cursuri de calificare în domeniul service-ului auto: mecanic auto, tini­chi­giu vopsitor şi elec­trician electronist auto.
 
Circa 92% din banii necesari proiectului au fost luaţi din fondurile europene neram­bur­sabile, adică circa 9,5 milioane de lei, iar restul a fost suportat de compania Master, care face parte din grupul Rădăcini.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO