Companii

Cât costă în România o dronă, tehnologia desprinsă din Star Trek

Cât costă în România o dronă, tehnologia desprinsă...

Autor: Andreea Anghel

05.04.2013, 17:09 3185

Doi tineri antreprenori români, Cosmin Negrea şi Cristian Arhire au  început în 2012 un business cu drone, aeromodele de mici dimensiuni, radiocomandate, capabile să ridice aparatură foto sau video pentru realizarea de fotografii şi filmări aeriene.

Preţul unei drone variază în funcţie de echipamentul cu care este dotată, dimensiune, dar poate fi estimat la câteva zeci de mii de euro. Cea mai mare dronă din flota Eyecloud, compania condusă de cei doi antreprenori, are o anvergură de un metru şi poate ridica până la 4 kilograme, iar preţul ei este între 30 şi 40 de mii de euro, a spus Cristian Arhire, invitat la ZF Live.

Cosmin Negrea, absolvent al Facultăţii de construcţii, şi Cristian Arhire, absolvent al Facultăţii de turism, au început afacerea în 2012 şi după o documentare de 6 luni de zile au realizat şi prima investiţie. Cei doi antreprenori spun că la baza businessului actual care a generat anul trecut o cifră de afaceri de 25.000 de euro a stat nevoia de a face fotografii la un şantier pentru un prieten.

Acest tip de afacere este puţin exploatat pe piaţa locală, unde există doar trei astfel de businessuri.

Citiţi o analiză despre tehnologia care a pus stăpânire pe cerul Bucureştiului pe businessmagazin.ro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO