Companii

Cat costa petrecerea de Revelion la hotelurile de cinci stele din Capitala

Cat costa petrecerea de Revelion la hotelurile de cinci stele din Capitala

Anul acesta, hotelierii au redus numarul de locuri la petrecerea de Revelion cu pana la 100 din cauza contextului economic nefavorabil

08.11.2009, 23:32 185

"Am vandut 80 de pachete de Revelion doar ieri, adica in primazi de lansare a ofertei, din cele 500 de pachete pregatite in patrulocatii din hotel. Mai mult ca sigur vom vinde toate locurilepentru aceasta petrecere", a declarat Adrian Adam, direc tor devanzari si de marketing al hotelului de cinci stele Radisson dinCapitala.
Compania Bucuresti Turism (BUTU), al carei activ principal estehotelul Radisson din Capitala, a avut o cifra de afaceri de 10,9mil. euro in primele sase luni anul acesta si pierderi de 6,3 mil.euro, potrivit datelor din raportul remis Bursei de Valori.

Locurimai putine
Anul acesta, hotelierii au redus numarul de locuri la petrecerea deRevelion cu pana la 100 din cauza contextului economic nefavorabil.Spre exemplu, anul trecut la Radisson au fost disponibile 600 delocuri fata de 500 anul acesta.
"Petrecerea de Revelion va avea loc in sala noua de la etajul 21,care are o capacitate de 150 de locuri. Anul trecut aveam cu 80 delocuri mai multe, insa avand in vedere ca este un an de criza, amrenuntat la sala Ronda", a spus Dana Chiriac, marketing si publicrelations manager la Intercontinental.
Pretul unui pachet pentru petrecerea de Revelion la un hotel decinci stele din Capitala variaza intre 190 de euro si 230 de euro,insa sunt puse in vanzare si pachete care ajung la aproape 1.000 deeuro.
"Cel mai scump pachet de Revelion la Radisson costa 4.200 de lei depersoana (977 euro) si include o petrecere in apartamentul regal,un meniu gourmet cu produse din bucataria moleculara (spuma decaviar - n.r.) si formatie care canta live", spune Adrian Adam,adaugand ca pana acum nu
s-a vandut niciun pachet in apartamentul regal, ci doar pachetenormale. Si la hotelul Intercontinental s-au vandut 30 de pachetela pretul de 220 de euro de persoana.

Vin si cativa straini
"Aproape 60% din clientii care isi cumpara un pachet de Revelion lahotelul nostru sunt romani, restul fiind expati care lucreaza incompanii si care decid sa ramana in Bucuresti in acea perioada", aspus directorul de marketing al Radissson. El mai adauga ca aproape20% dintre persoanele care decid sa petreaca noaptea de Revelion inhotel isi iau si o noapte de cazare (68 de euro, pretul de cazarein camera single de Revelion - n. red.).
Daca la Radisson, Intercontinental si JW Marriott majoritateaclientilor sunt romani, la hotelul boutique Carol Parc isi petrecnoaptea de Revelion artisti straini.
"Nu facem oferta de Revelion publica, pentru ca avem foarte putinelocuri, 70, in sala in care se organizeaza petrecerea, iar clientiisunt de obicei artistii straini care sustin concerte in noaptea deRevelion la Romexpo. Anul trecut hotelul era rezervat de Revelionde Enrique Iglesias", a spus Cristina Turnagiu, brand ambassador alCarol Parc Hotel, cu incasari de 250.000 de euro in primul semestruanul acesta, mai putin cu 29% fata de aceeasi perioada a anuluitrecut.
In cadrul hotelului Carol Parc, un pachet de Revelion inapartamentul regal ajunge la 983 de euro, cu masa festiva, o noaptede cazare inclusa.
La cel mai mare hotel de cinci stele de pe piata romaneasca, JWMarriott Grand Hotel, rezervarile pentru petrecerea de Revelionsunt in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului anterior."In total sunt 950 de pachete de Revelion, nu pot da cifre legatede cele vandute", a spus Dina Litzica, PR si marketing manager laJW Marriott Grand Hotel.

Grupul alege tema petrecerii

La hotelul Howard Johnson se va organiza petrecerea de Reveliondoar la cererea unui grup. "Noi ne propunem ca anul acesta saorganizam petreceri de Revelion personalizate, la cerereagrupurilor. Prin urmare, nu avem o petrecere de Revelion generala ahotelului. Avem insa meniuri si tarife speciale pe parcursulintregii luni decembrie", a spus Laura Hamzea, PR & marketingmanager al hotelului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO