Companii

Cat costa vacanta de Valentine’s Day

14.01.2010, 00:00 40

Hotelierii din statiunile montane si de pe litoral incearca saisi umple camerele in perioada din apropierea Valentine's Day (14februarie), cu pachete de vacanta de doua zile care includ cineromantice, acces gratuit la piscina si jacuzzi, pentru care unturist plateste in jur de 100 de euro.

"Hotelul nostru se deschide chiar cu ocazia acestui eveniment,pentru care avem deja cateva camere rezervate. Un sejur de douanopti in perioada 11-15 februarie, care include cazare, o cinaromantica si alte servicii costa 126 de euro de persoana", audeclarat reprezentantii hotelului de patru stele Europa din EforieNord, controlat de omul de afaceri George Copos.

Daca la mare vacanta de Valentine's Day costa 126 de euro depersoana, in hotelurile de la munte ale omului de afaceri GeorgeCopos preturile sunt mai mici, un pachet de doua nopti plecand dela 78 de euro de persoana. Cele trei unitati hoteliere Sportul,Bradul si Poiana din Poiana Brasov, detinute de Copos, cumuleaza163 de camere clasificate la trei si patru stele, care au rulatafaceri de 3,4 milioane de euro in 2008.

Sejur scurt, in strainatate

"Startul vanzarilor este dat de Valentine's Day, pentru carevolumul de cereri a fost chiar neasteptat anul acesta. Pretulatractiv al biletelor de avion contribuie la decizia turistilor dea pleca in orase europene, in sejururi scurte, de trei zile", adeclarat Sorin Vaduvoiu, directorul excutiv al agentiei de turismPerfect Tour, cu afaceri estimate la 22 milioane de euro anultrecut. El nu a precizat cate pachete de vacanta s-au vandut pentruZiua Indragostitilor.

Un sejur de trei nopti in Limasol (Cipru), cu bilet de avioninclus si cazare la hotel de patru stele, costa aproape 400 deeuro, in perioada 12-15 februarie, potrivit datelor de pe site-ulagentiei de turism Perfect Tour.

O vacanta de trei nopti la Roma, cu cazare la hotel de treistele si bilet de avion dus-intors, costa 344 de euro, in timp ceun pachet tot de trei stele la Amsterdam costa 388 de euro,potrivit site-ului agentiei de turism Prestige Tours. Tarifelepentru Londra sunt ceva mai mari, ajungand la 464 euro depersoana.

"Am cautat mai multe oferte pe internet si am gasit un pachet detrei zile la Venetia cu transport inclus, la un hotel de trei stelesi bilet de avion. Pretul este de 263 de euro de persoana, ceea cemi se pare avantajos fata de ofertele din tara", a declarat Daniel,27 de ani.

Nici companiile aeriene nu pierd ocazia

Nu doar hotelurile sau agentiile de turism au lansat pachetespeciale de Valentine's Day, dar si companiile aeriene. Operatorullow-cost Blue Air a introdus discount-uri de 50% la biletele deavion pe rute internationale cu ocazia Valentine's Day, potrivitreprezentantilor companiei. Biletele promotionale pot fiachizitionate in perioada 11-17 ianuarie pentru perioada decalatorie 10-18 februarie. Astfel, pretul unui bilet de aviondus-intors spre Roma, in perioada 13-15 februarie, costa 64 deeuro, potrivit datelor de pe site-ul de rezervari al companiei BlueAir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO