Companii

Cati bani a facut la Bucuresti gigantul Clifford Chance in primul an

Firma condusa de Daniel Badea a fuzionat incepand cu 1 mai 2009 cu firma de avocatura britanica Clifford Chance dupa o colaborare care tinea de mai multi ani

Firma condusa de Daniel Badea a fuzionat incepand cu 1 mai 2009 cu firma de avocatura britanica Clifford Chance dupa o colaborare care tinea de mai multi ani

06.06.2010, 23:37 270

Cu acest rezultat Badea Clifford Chance se afla intre primiicinci jucatori de pe piata locala de profil, desi ca pondere dincifra de afaceri a gigantului cu sediul la Londra firma reprezintadoar 0,5% din veniturile de circa 1,4 miliarde de euro.

Profitabilitatea obtinuta de partenerii romani este insa mairidicata fata de media partenerilor firmei britanice in anulfinanciar 2008 - 2009, anterior fuziunii.

Astfel, pe parcursul anului 2009 Badea Clifford Chance a obtinutun profit de 4,2 milioane de euro, respectiv o medie de 1,4milioane de euro pentru cei trei parteneri - Daniel Badea, NadiaBadea si Perry Zizzi. Pe de alta parte, profitul per equity partnerin cadrul Clifford Chance a fost de 733.000 de lire sterline(818.000 de euro) in anul financiar incheiat la 31 aprilie 2009,ultimul pentru care au fost anuntate date de catre casa deavocatura britanica.

Cuaceste rezultate, potrivit datelor ZF, Badea Clifford Chance are siuna dintre cele mai bune productivitati per avocat de pe piatalocala, fiecare din cei 40 de avocati ai firmei aducand in medievenituri de 180.000 de euro pe parcursul anului trecut.

Firmele straine prezente pe piata locala nu fac, de regula,publice rezultatele financiare ale birourilor locale. In afaraClifford Chance, austriecii de la Schoenherr si Asociatii auprezentat veniturile incasate de biroul din Bucuresti - 6,3 mil.euro in 2009.

Din ce contracte au venit banii

Cele mai importante contracte ale firmei pe parcursul anuluitrecut au fost asistarea Credit Suisse la structurarea,documentarea si executarea unei facilitati de scontare de bilete laordin in valoare de 140 mil. euro acordata Romstrade, asistarea BRDsi un grup de banci cu privire la un imprumut de 1,2 mld. euroacordat statului roman sau consilierea AXA cu privire la achizitiasocietatii de asigurari de viata Omniasig. In conditiile in care2009 a fost primul an mai dificil pentru firmele de avocatura,Badea Clifford Chance a inregistrat o crestere de 8,7% aincasarilor, de la nivelul de 6,6 mil. euro in 2008.

Cum s-a format Badea Clifford Chance

Firma condusa de Daniel Badea a fuzionat incepand cu 1 mai 2009cu firma de avocatura britanica Clifford Chance dupa o colaborarecare tinea de mai multi ani. Clifford Chance, Allen & Overy,Linklaters si Freshfields sunt singurele firme de avocaturabritanice care au obtinut venituri anuale mai mari de un miliard delire sterline in anul financiar 2008 - 2009, jumatate dinveniturile Dacia, a doua companie privata din Romania ca business,spre exemplu. Cele patru firme, alaturi de Slaughter and May,formeaza grupul Magic Circle al celor mai prestigioase case deavocatura britanice. Clifford Chance detine 29 de birouri in 20 detari in care lucreaza 3.600 de consultanti globali.

In timp ce Clifford Chance a obtinut in anul financiar 2008-2009incasari de 1,262 miliarde de lire sterline (1,4 miliarde de euro),intreaga piata de consultanta avocatiala locala este evaluata laaproximativ 200 de milioane de euro. Singurele firme care auobtinut anul trecut venituri mai mari de zece milioane de euro suntTuca Zbarcea & Asociatii, NNDKP, Musat & Asociatii siBostina & Asociatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO