Companii

CBRE: Activitatea de investiţii imobiliare din Bucureşti şi Budapesta va creşte spre sfârşitul anului

CBRE: Activitatea de investiţii imobiliare din Bucureşti şi Budapesta va creşte spre sfârşitul anului

Foto Shutterstock

Autor: Cristina Cuncea

15.06.2011, 23:31 373

Activitatea de investiţii imobiliare din Bucureşti şi Budapestava creşte spre sfârşitul anului, având în vedere diferenţelepozitive de randament pe care aceste pieţe le oferă comparativ cuVarşovia şi Praga, preferatele investitorilor în primele luni aleanului, potrivit CB Richard Ellis.

"Dacă ne luăm după diferenţele considerabile, pozitive, derandament de pe pieţe precum Budapesta şi Bucureşti, faţă deVarşovia şi Praga, ne aşteptăm ca activitatea să crească pe acestepieţe spre sfârşitul anului", se arată în raportul CEE PropertyInvestment realizat în iunie de CB Richard Ellis (CBRE). În primelecinci luni din acest an volumul tranzacţiilor cu proprietăţicomerciale, respectiv birouri, spaţii de retail şi industriale, atotalizat 4,4 miliarde de euro, în creştere cu 180% comparativ cuaceeaşi perioadă din anul trecut.

Într-un număr mai ridicat de pieţe lichiditatea a început săcrească pe fondul creşterii atât a numărului, cât şi a mărimiitranzacţiilor, se menţionează în raport. Cele mai multe tranzacţiiau fost realizate cu proprietăţi din Polonia, Cehia şi Rusia. Cehiaa avut o creştere semnificativă a activităţii de investiţii caurmare a finalizării unor preluări de mari portofolii deproprietăţi. Valoarea tranzacţiilor imobiliare din România seridică în primele luni ale anului la circa 200 de milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO