Companii

Ce a pierdut Aradul în criză: Un mall şi două hipermarketuri

Ce a pierdut Aradul în criză: Un mall şi două...

Autor: Cristina Roşca

04.05.2015, 17:23 1132

Retailerul franco-belgian Cora, prezent pe piaţa locală de mai bine de un deceniu cu 12 hipermarketuri, va închide la începutul lunii iunie magazinul din centrul comercial Galleria din Arad, potrivit proprietarului mallului, grupul polonez GTC.

Închiderea magazinului Cora este a doua închidere de hipermarketuri din Arad, după cea a Carrefour în 2012. Magazinul francezilor a tras obloanele din cauza închiderii mallului în care era amplasat, respectiv Armonia. O parte din centrul comercial a fost închiriat de un producător de componente auto, în timp ce de restul spaţiilor nu se ştie încă cine le-a ocupat sau le va ocupa.

În oraşul din vestul ţării mai există astfel doar un hipermarket Real şi unul Kaufland. În Arad pe lângă Galleria mai este deschis un centru comercial – Atrium, însă ancora acestuia nu este un hipermarket ci un supermarket.

Închiderile de hipermarketuri din Arad vin în contextul în care salariul mediu în judeţ este de 1645 de lei, un nivel apropiat de media pe ţară.

Economia judeţului Arad este dominată de investitorii germani, active în special în producţia de com­ponente auto. Printre avantajele judeţului se numără apropierea de graniţa cu Ungaria care implică costuri şi eforturi mai reduse pentru companiile inte­resate de export. Judeţul Arad este al patrulea cel mai important pol de export al României, cu un total de 2,9 mld. euro încasat pentru bunurile şI serviciile trimise peste graniţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO