Ce discută Ministerul Agriculturii: Legea „51% produse româneşti“ s-ar putea aplica tuturor comercianţilor, nu doar marilor reţele

16 mar 2017 Autor: Roana Rotaru

Maricel Dima, subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii: Noi suntem în continuare de acord în susţinerea procentului de 51% produse româneneşti pe raftul supermarketurilor sau practic în rândul tuturor comercianţilor din România.

„Legea supermarketurilor“, care prevede ca minimum 51% din produsele agroalimentare expuse pe raftul retailerilor să provină din lanţul scurt de aprovizionare, s-ar putea aplica tuturor comercianţilor, şi nu doar retailerilor cu afaceri de peste  2 milioane de euro pe an, potrivit subsecretarului de stat Maricel Dima din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), care spune că articolul referitor la această chestiune ar putea fi regândit. 

„Noi suntem în continuare de acord în susţinerea procentului de 51% produse româneneşti pe raftul supermarketurilor sau practic în rândul tuturor comercianţilor din România. Legea se aplica doar în rândul comercianţilor care realizau cifre de afaceri de peste două milioane de euro. Aici trebuie să vedem cum o gândim. S-ar putea să regândim acest articol“, a declarat Maricel Dima, prezent la un eveniment dedicat sectorului agricol, eveniment organizat de revista Capital şi Network Events. 

Ieri MADR ar fi raportat punctul de vedere al instituţiei vizavi de „legea 51% produse româneşti“ Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pentru ca în urma discuţiei dintre ministere să se formeze grupurile de lucru care vor participa vineri 17 martie la dezbaterea din Parlament pe această lege. Modificările aduse Legii 321/2009 privind comerţul cu produse alimentare se află în dezbatere pe masa Comisiei pentru agricutură din Camera Deputaţilor după ce la jumătatea lunii februarie România a intrat în infringement din cauza legii „51% produse româneşti“, executivul european cerând modificarea mai multor articole din lege pe motiv că acestea ar încălca principiul liberei circulaţii a mărfurilor în UE.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.03.2017

 
Cuvinte cheie:
lege
, produse
, aplicare
, comercianti
, retele
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide