Companii

Ce îi preocupă pe directorii financiari din România: lipsa personalului calificat şi presiunea pieţei asupra scăderii preţurilor pentru bunuri sau servicii

Ahmed Hassan,  Deloitte: Principalele arii care îi preocupă pe directorii financiari din România sunt lipsa personalului calificat şi presiunea pieţei asupra scăderii preţurilor pentru bunuri sau servicii.

Ahmed Hassan, Deloitte: Principalele arii care îi preocupă pe directorii financiari din România sunt lipsa personalului calificat şi presiunea pieţei asupra scăderii preţurilor pentru bunuri sau servicii.

Autor: Roxana Rosu

21.03.2017, 00:05 369
Majoritatea directorilor financiari din companiile din România (70%) estimează venituri în creştere în următorul an şi aproape jumătate dintre ei mizează pe un avans al PIB de peste 2,6%, ceea ce îi poziţionează drept cei mai optimişti din Europa Centrală şi de Est, potrivit celei de-a opta ediţii a CFO Survey realizat de Deloitte.
 
„Cu cea mai mare rată de creştere din Europa în 2016, România vine după o perioadă de stabilitate şi prosperitate care anul trecut a atins vârful. Cu toate acestea, operăm într-un climat dificil, cu mulţi factori de risc, care pot să încetinească economia Ro­mâniei“, a spus  Ahmed Hassan, country ma­naging partner Deloitte România.
 
Evenimente externe precum Brexit au generat sentimente contradictorii, astfel că jumătate dintre directorii financiari români intervievaţi în cadrul CFO Survey anticipează efecte negative asupra afacerilor pe care le conduc, iar 39% ca având un impact pozitiv, în special datorită creşterii ratei retenţiei pe piaţa locală. 63% din directorii financiari consideră că actualul climat de business are un grad firesc de incertitudine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO