Companii

CE Oltenia a raportat la şase luni afaceri de 284 mil. euro şi-şi face companie de trading cu energie

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia. Foto: Silviu Matei

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia. Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Petrescu

16.07.2014, 00:04 343

Complexul Energetic Oltenia, companie care reu­neşte marile termocentrale din bazinul Olteniei şi mi­nele de lignit, spune că a înregistrat în prima jumătate a acestui an afaceri de circa 1,25 miliarde de lei (284 de milioane de euro) şi un profit net de 15 milioane de lei, una dintre nou­tăţile primului semestru fiind înfiinţarea CEO – Trading, firmă de comerţ cu energie care va deveni funcţională în al treilea trimestru al anului.

„Faţă de rezultatele primului semestru din 2013, se estimează o uşoară creştere a cifrei de afaceri şi o scădere a profitului ca urmare a înregistrării în prima parte a anului 2014 a cheltuielilor cu certificatele de CO2 aferente anului 2013, în vederea conformării cu normele europene“, explică Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia. Certificatele de emisii sunt practic nişte drepturi de poluare pe care companiile care emit gaze cu efect de seră în atmosferă trebuie să le achiziţioneze dacă au depăşit un anumit nivel. De altfel, conducerea companiei a mai precizat că în primele şase luni ale anului printre principalele proiecte derulate s-au numărat cele de mediu şi cele de reabilitare a unităţilor de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO