Companii

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al Business Magazin: „Miza pe abonamente” sau cum se luptă marile reţele de sănătate pentru a câştiga cît mai mulţi clienţi din companii

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

22.05.2017, 00:03 70

- „Miza pe abonamente” este materialul de pe coperta Business Magazin din această săptămână. Piaţa locală a abonamentelor de sănătate a depăşit anul trecut pragul de un milion de unităţi, la împlinirea a două decenii de la apariţia serviciului. Profitul rezultat din avântul acestor pachete de prevenţie s-a reflectat, de-a lungul timpului, şi în reinvestiţii ale furnizorilor privaţi în sistemul naţional de sănătate. Dacă la început companiile au fost cele care au înlesnit accesul către furnizorii privaţi pentru că le-au oferit angajaţilor abonamente medicale, astăzi românii au descoperit că pot avea acces la servicii de calitate, iar cu timpul aşteptările au crescut. Conform unui studiu realizat anul trecut de compania de cercetare de piaţă GfK pentru Regina Maria, peste 60% dintre locuitorii marilor oraşe apelează la serviciile din privat pe parcursul unui an. Iar acesta este rezultatul unor investiţii constante; contrar percepţiei generale, în România s-au construit multe spitale şi clinici în ultimii 28 de ani, însă toate exclusiv în sistemul privat.

- Lectra este o companie cu origini în Bordeaux, Franţa, şi o istorie de 44 de ani, perioadă în care a devenit liderul mondial în materie de soluţii de înaltă tehnologie (software de proiectare şi dezvoltare a produselor, cât şi hardware, maşini de croit şi servicii conexe) concepute pentru a sprijini companiile din industria modei, auto şi a mobilei. Care sunt planurile francezilor şi ce rol are România, citiţi în Business Magazin.

- Florin Pană, fondatorul Cover Grup Construct, a fost de mic pasionat de construcţii şi un vis de-al său era să-şi conducă propria firmă. Visul s-a concretizat cu puţin timp înaintea izbucnirii crizei economice ce avea să afecteze întreg globul. A gestionat firma într-o perioadă dificilă, iar azi afacerea lui depăşeşte jumătate de milion de euro, arată un articol din această săptămână în revista Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO