Companii

Ce taxe plătesc companiile aeriene pe cele mai mari zece aeroporturi de pe piaţa locală

Ce taxe plătesc companiile aeriene pe cele mai mari zece...

Autor: Mirabela Tiron

02.10.2017, 00:05 1105

Taxa de îmbarcare este 14 euro pe pasager pe Otopeni şi numai 2 euro pe aeroportul din Suceava, Clujul are cea mai ridicată taxă de iluminare (2,55 euro), iar Bacăul urcă în top la taxele de securitate.

Aeroportul internaţional Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare aeroport din ţară, percepe companiilor aeriene o taxă de 14 euro pe fiecare pasager îmbarcat pe destinaţii externe şi de 7 euro pentru serviciile de securitate, acestea fiind cele mai mari taxe solicitate de un aeroport local.

Al doilea cel mai mare aeroport de pe piaţa locală, aeroportul din Cluj-Napoca, cu un trafic de aproape 1,9 milioane de pasageri anul trecut, solicită companiilor aeriene o taxă de pasager îmbarcat de 6 euro, la care se adaugă taxă de se­cu­ritate de 6 euro per pasager îmbarcat, în timp ce numărul trei din piaţă, aeroportul din Timişoara, cu 1,1 milioane de pasageri anul trecut, percepe un tarif de 8 euro pentru fiecare pasager îmbarcat pe curse externe, plus 3 euro  taxa pentru servicii de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO