ZF 24

Cea mai importantă decizie pentru autostrada Sibiu-Piteşti: Compania de Drumuri a lansat licitaţia pentru studiul de fezabilitate

Cea mai importantă decizie pentru autostrada...

Autor: Andreea Neferu

02.06.2014, 11:21 5619

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat licitaţia de revizuire şi actualizare a studiului de fezabilitate a autostrăzii Sibiu-Piteşti, considerată una dintre cele mai dificil de construit şosele din ţară, pentru că traversează munţii prin zona Văii Oltului.

Cu toate acestea, autostrada este una dintre cele mai aşteptate şosele din România, fiind veriga lipsă a coridorului de autostradă care va uni vestul României, la Nădlac, de estul ţării, la Constanţa.

Costul revizuirii studiului de fezabilitate este estimat între 43,4 milioane de lei (aproape 10 milioane de euro) şi 51,3 milioane de lei (11,7 milioane de euro).

Ministrul Transporturilor Dan Şova a anunţat încă de acum câteva luni că licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate ar urma să fie demarată, însă aceasta a fost publicată în sistemul electronic de achiziţii publice abia la finalul lunii mai.

Statul a cheltuit aproape 2,5 milioane de euro în perioada 2007-2008 pentru realizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Piteşti, care estima un cost de circa 3 miliarde de euro pentru construcţia celor 116 kilometri.

Autostrada ar urma să fie finanţată din fonduri europene şi să fie gata până în 2020, potrivit ultimelor angajamente ale companiei de drumuri.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO