Companii

Cea mai mare tipografie din Romania vede afaceri de 100 de mil. euro in 2009

30.12.2008, 00:00 183

Infopress Grup, cea mai mare tipografie din Romania, estimeaza ca va consemna anul viitor afaceri de 100 de milioane de euro din activitatile desfasurate in tipografia din Odorhei si cea detinuta in Ungaria.

Potrivit reprezentantilor companiei cresterea va veni anul urmator de la noua unitate de productie din Ungaria, a carei constructie a fost finalizata in cursul acestui an. Pentru Infopress Ungaria cifra de afaceri este estimata la 20 de milioane de euro in 2009. Investitia in constructia fabricii din Ungaria a fost de 25 de milioane de euro.

„In Ungaria exista un scenariu concurential greu, dar exista si cerere. Functionam acolo de trei luni si avem vanzari lunare de 500.000 de euro", a spus Geza Petroczki, directorul operational al companiei.

Pentru tipografia din Odorhei cresterea prognozata pentru anul viitor este de maximum 5%, in conditiile in care pentru intreaga piata tipografica se prevede o stagnare, in urma reducerii bugetelor de promovare ale companiilor din retail, care prin cataloagele de promovare realizeaza cea mai mare parte a businessului Infopress. Astfel, in 2009, afacerile Infoprez ar putea urca la 84 de milioane de euro, dupa ce in 2008 au ajuns la 80 de milioane de euro.

"Pentru 2008 ne-am apropiat foarte mult de bugetul propus. Inchidem anul pe profit, cu un plus de 15%, dupa ce am realizat o investitie de 25 mil. euro", a spus Petroczki.

In 2008 Infopress a realizat o crestere a cifrei de afaceri de 19%, de la 67 de milioane de euro in 2007. Compania este detinuta de fondul islandez de investitii KVOS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO