Companii

Cea mai mare tranzactie pe birouri: Transelectrica a inchiriat jumatate de cladire la Piata Unirii, pentru 16,5 euro/mp

Cea mai mare tranzactie pe birouri: Transelectrica a inchiriat jumatate de cladire la Piata Unirii, pentru 16,5 euro/mp
14.01.2010, 00:00 589

Compania nationala de transport al energiei electriceTranselectrica a inchiriat 6.730 de metri patrati in cladirea debirouri Platinum Center din zona Pietei Unirii, reprezentand maimult de jumatate din suprafata imobilului, aceasta fiind poate ceamai mare tranzactie pe segmentul de birouri semnata in ultimele 12luni.

"Contractul de inchiriere pentru spatiul din Platinum Center afost semnat in data de 6 decembrie 2009 pentru o suprafata de 6.730de metri patrati. (...) Contractul semnat pentru Platinum Centereste de 16,5 euro/metrul patrat. In pret sunt incluse amenajarea sipartitionarea spatiului. Contractul este semnat pe o durata decinci ani, cu drept de reziliere la trei ani", a declarat pentru ZFAdrian Baicusi, directorul general al companiei.

Tinand cont de suprafata spatiului si de pret, Transelectrica vaplati anual o chirie de peste 1,3 mil. euro.

Reprezentantii dezvoltatorului israelian Dagesh Group nu audorit sa faca declaratii pe marginea tranzactiei. In cladireasituata in apropierea Pietei Sfanta Vineri isi va desfasuraactivitatea conducerea companiei, precum si sucursala OMEPA(Operatorul pentru Masurarea Energiei Electrice tranzitate pe PiataAngro).

Pana in vara anului trecut, sediul central al Transelectrica seafla in cladirea Millennium Business Center, care a fost afectatade un incendiu. "Vechiul contract este in curs de reziliere", auprecizat reprezentantii Transelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO