Companii

Cum mai încearcă firmele să îşi motiveze angajaţii. Cele mai noi tendinţe

Cum mai încearcă firmele să îşi motiveze angajaţii....
14.05.2017, 09:00 1085

Angajatorii români încep să preia modelul străin de retenţie a angajaţilor după ce şi-au dat seama că o grădiniţă pentru copiii angajaţilor situată în apropierea biroului sporeşte loialitatea angajaţilor, dincolo de recompensarea financiară.

Un demers în acest sens a făcut compania germană Continental Automotive Systems din Sibiu, care a pus la dispoziţia celor 3.500 de angajaţi o grădiniţă cu o suprafaţă de 1.000 mp şi un loc de joacă de 500 mp.

Grădiniţa are o capacitate maximă de 140 de copii, iar în acest moment sunt înscrişi 115 copii.

Cei 1.000 mp puşi la dispoziţia copiilor includ săli de clase, sală de mese, locuri de joacă, sală de sport şi cabinet medical. O altă grădiniţă pusă la dispoziţia copiilor salariaţilor este cea amenajată în cadrul centrului de afaceri Ideo din Iaşi. În momentul de faţă în cadrul grădiniţei funcţionează două grupe, amândouă totalizând 24 de copii.

Şi Genesis Development, dezvoltatorul imobiliar al complexului de birouri West Gate din Capitală, are în plan deschiderea unei grădiniţe private, destinată copiilor angajaţilor din companii precum Dacia, Alpha Bank sau Siemens, care au birouri în această clădire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO