Companii

CEC se îndreaptă către fondurile europene

26.08.2010, 23:54 18

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, adeschis în judeţele unde are sucursale 22 de "birouri de fondurieuropene" specia­lizate pentru consilierea solicitanţilor definanţare de la UE din iunie şi până în prezent şi intenţionează caîn următoarele luni să acopere întreaga reţea de sucursale dinjudeţe.
Strategia CEC pentru perioada următoare are în vedere extindereapu­ternică pe piaţa fon­durilor europene, în­cepând de laconsultanţa gratuită acor­dată înaintea începerii proiectelor, cuechipe de specialişti dedicaţi în fiecare judeţ, astfel încâtpotenţialii clienţi să aibă posibi­litatea de a evalua din timpdacă proiectele lor sunt ban­cabile sau nu şi cum le pot dimensionaastfel încât să devină eligibile pentru finanţare.
"Prin cele peste 4.000 de proiecte pentru obţi­nere de fondurieuropene finanţate până în prezent, banca şi-a dezvoltat oexpertiză solidă în domeniu. Mai sunt de absorbit peste 20 demi­li­arde de euro până în 2013, aşa încât CEC Bank consideră odatorie să sus­ţină prin întreaga reţea şi prin personal dedicatceea ce este considerată prioritatea strategică a României la oraactuală", a declarat Radu Graţian Gheţea, preşe­dintele CECBank.
La ora actuală, CEC Bank are în faza de consiliere peste 300 deproiecte pentru accesarea fondurilor europene, cu o valoare totalăde peste 400 mil. lei. Prin proiectele finanţate până acum de CECBank s-au atras în ţară granturi de circa 270 mil. euro.Suplimentar, prin liniile de la BERD, banca a acordat 477 decredite cu valoare de aproape 20 de mi­lioane de euro.
Printre domeniile creditate de CEC Bank până acum pentru accesareade fonduri eu­ropene se numără cons­trui­rea şi moderni­zarea deferme agricole şi silozuri, construirea de pensiuni turis­tice,intro­ducerea de sisteme de mana­gement al calităţii, proiecte deinfra­structură şi utilităţi, cumpărarea de echipa­mente şiprograme infor­matice.
"Cu ocazia eveni­mentului "MEET THE CEO", care va fi orga­nizat deBUSINESS Ma­gazin în data de 31 august la Hotel Hilton dinBu­cureşti, sub forma unei discuţii libere cu membri ai comunităţiide business din România, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bankşi al Asociaţiei Române a Băncilor, va discuta pe larg cupartici­panţii despre perspectiva creditării în România, desprerolul celei mai mari bănci cu capital de stat în finanţareaeconomiei reale şi cele mai importante probleme cu care seconfruntă la ora actuală sistemul bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO