Companii

Cefin vinde 50 de camioane unui antreprenor timisorean

19.11.2009, 23:05 94

Cefin Romania, cel mai mare dealer Iveco de pe piata locala, avandut 50 de autobasculante catre compania timisoreana Izometal,distribuitor de produse metalurgice, chimice si materiale deconstructii.

Tranzactia este estimata la 4,5 milioane de euro de catreGeorgica Cornu, proprietarul Izometal si presedintele Camerei deComert, Industrie si Agricultura Timisoara.

In tranzactie au mai fost implicati si Iveco Romania,importatorul oficial al marcii italiene pe piata locala, si AfinLeasing, compania de leasing care a finantat achizitia.

Potrivit declaratiilor omului de afaceri, flota deautobasculante a fost achizitionata dupa ce una din firmele dingrupul Izometal a castigat o licitatie pentru mentenanta a 1.200 dekilometri de drumuri in Timisoara si Mehedinti.

Tranzactia incheiata de Cefin reprezinta livrarea celei mai mariflote de autovehicule comerciale in acest an pe piata locala,intr-un context in care vanzarile de vehicule comerciale grele auscazut cu mai mult de 80%.

In primele noua luni ale anului vanzarile de autocamioane depeste 18 tone au scazut cu 86%.

Izometal a inregistrat, potrivit datelor disponibile laMinisterul de Finante, o cifra de afaceri de 60,7 milioane de euroin 2008 si un profit de 1 milion de euro.

Familia Cornu detine in nume propriu si indirect mai mult de 60%din actiunile Izometal. Din grupul de firme mai face parte companiaConfort - producator de instalatii, Izoass - comisionar vamal,Comat - distribuitor de materiale de constructii si instalatii siElectroconstructie. Cornu detine participatii majoritare si lacompaniile de constructii ICIM si Conar din Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO