Companii

Cegedim: Piaţa de medicamente a crescut cu 10% în ultimul an, numărul de cutii vândute a fost mai mare cu 5,4%. „Ne-am întors în timp cu 15-20 ani, când medicamente relativ banale nu se găseau sau se găseau cu dificultate.“

 Cegedim: Piaţa de medicamente a crescut cu 10% în...

Autor: Mirabela Tiron

01.09.2017, 00:05 562

Vânzările de medicamente eliberate pe piaţa locală au ajuns la 13,1 miliarde de lei (circa 3 miliarde de euro) în perioada iulie 2016 – iunie 2017, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, ceea ce marchează o redresare pe piaţa de profil, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Pe de altă parte, volumul medicamentelor eliberate către pacienţi în aceeaşi perioadă a fost de 561 milioane cutii, în creştere cu doar 5,4%, arată raportul Cegedim.

„Deşi la nivel de ansamblu lucrurile par a se fi liniştit puţin pe piaţa medicamentelor, creşterea este neuniformă, taxarea prin claw-back de asemenea, iar aproape tot lanţul de aprovizionare încearcă să facă din disponibilitatea produsului un avantaj competitiv necorespunzător. Ne-am întors în timp cu 15-20 ani, când medicamente relativ banale nu se găseau sau se găseau cu dificultate“, a spus Petru Crăciun, director general al Cegedim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO