Companii

Cehii de la Antares au vândut anul trecut scaune de 9 mil. euro

Cehii de la Antares au vândut anul trecut scaune de 9...

Autor: Laurentiu Cotu

02.02.2016, 00:04 132
Producătorul de scaune ergonomice pentru birou Antares România, subsidiara grupului ceh Antares, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 9 mil. euro, mai mult cu 22% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor trimise de companie.

Antares a avut în 2014 afaceri de peste 32,7 mil. lei (7,4 mil. euro) şi un număr mediu de 100 de angajaţi, potrivit bilanţului depus pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Am reuşit să depăşim obiectivul stabilit pentru 2015, finalizând anul cu o cifră de afaceri de 9 milioane de euro. Evoluţia pieţei a fost una favorabilă în 2015, cu oportunităţi de creştere atât în consumul intern, cât şi la export, estimând un trend similar şi pentru acest an“, a declarat pentru ZF Tran­silvania Laczko Csaba, director general Antares România.

Antares produce la Cluj diverse modele de scaune pentru birou, scaune fixe pentru conferinţe, scaune ergonomice operaţionale, fotolii manageriale, scaune pentru spaţii publice, scaune pentru auditorium, săli de cinema şi teatru.

Capacitatea de producţie a fabricii din Cluj este de 2.500 de scaune simple şi 150-180 de fotolii directoriale pe zi. Compania deţine magazine de prezentare în Cluj-Napoca şi Bucureşti, desfă­şurând şi activităţi la export, în principal către firmele membre ale grupului Antares. Proiectele de investiţii în derulare cuprind extinderea şi modernizarea producţiei, dar şi dezvoltarea gamei de scaune fabricate pentru piaţa locală.

„Dorim să investim în dezvoltarea tehnologică, astfel încât să putem realiza produse mai complexe. Totodată, ne propunem îmbunătăţirea modul de prelucrare a buretelui, urmând să achiziţionăm echipamente cu ajutorul cărora să putem revalorifica deşeurile de burete în produse finite“, a spus Csaba. Compania a ajuns în prezent la 136 de angajaţi, însă clujenii intenţionează să mai recruteze oameni în acest an.

Antares România a fost înfiinţată în anul 1998 la Cluj-Napoca şi face parte din grupul Antares, care mai are filiale în Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Serbia. Filiala din România şi-a început activitatea comercializând scaunele produse de grup, însă cu timpul Antares România şi-a dezvoltat şi o ramură de producţie. Acţionarii Antares România sunt Antares din Cehia cu 90% din acţiuni şi directorul general Laczko Csaba, cu 10% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO