Real-estate

Cehii de la CTP sunt în discuţii să cumpere birourile Swan din Pipera

5 feb 2016 Autor: Bogdan Alecu

CTP Invest, una dintre cele mai active companii de pe piaţa locală, care anul trecut a semnat tranzacţii de 130 de milioane de euro, a luat în vizor complexul de birouri Swan Office & Technology Park din zona Pipera-Tunari, din imediata apro­pie­re a Capitalei.

Complexul de birouri Swan Office & Technology Park, aflat în faliment, este la vânzare de aproape doi ani, timp în care lichidatorul judiciar Casa de Insolvenţă Transil­vania (CITR) a redus preţul de la aproape 43 de milioane de euro la 22 de milioane de euro, potrivit infor­ma­ţiilor de pe site-ul lichida­torului. Nici reprezentanţii CITR, nici cei ai CTP nu au oferit comentarii pe marginea acestui subiect până la închiderea ediţiei.

Proiectul Swan Office, realizat de compania britanică Chayton Capital, a intrat în faliment în toamna anului 2013, având datorii de circa 370 de milioane de lei (peste 80 milioane euro), în special către băncile UniCredit şi Volksbank, care au fi­nan­ţat investiţia. Parcul de afaceri, o in­vestiţie de 50 de milioane de euro, a in­trat în faliment ca urmare a gra­dului de ocupare scăzut şi a chiri­ilor sub aşteptări.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau daniel.mircioiu@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.02.2016

 
Cuvinte cheie:
birouri
, Swan
, Pipera
, faliment
, lichidare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide