Companii

Cehii de la Ramira au câştigat un proiect european de 2,2 mil. euro pentru dezvoltare

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

04.06.2015, 00:00 947

Producătorul de componente pentru industria auto Ramira din Baia Mare, preluat în urmă cu doi ani de cehii de la Chropynska Strojirna, a câştigat un proiect european de aproximativ 2,2 mil. euro pentru achiziţia de echipamente tehnologice, în vederea creşterii capacităţii de producţie. Proiectul a fost depus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE) în luna noiembrie 2014.

„Am primit săptămâna trecută aprobarea pentru proiectul care vizează creşterea producţiei, în valoare de aproximativ 2,2 mil. euro. În cursul acestei luni vom semna contractul de finanţare cu Ministerul Fondurilor Europene“, au declarat pentru ZF Transilvania reprezentanţii companiei Ramira. Compania operează în domeniul componentelor auto, fiind axată pe fabricarea de structuri sudate.

Ramira este specializată în programe complete de sudare a caroseriei şi linii de asamblare, inclusiv de control 3D. Compania are în derulare proiecte pentru Porsche Panamera, Jaguar X760, Peugeot, Nissan şi Fiat, iar din 2014 a demarat colaborarea şi cu Audi Ungaria şi Daimler Germania. Ramira estimează pentru acest an o creştere de cel puţin 10% a afacerilor faţă de anul trecut, până la aproximativ 11 mil. euro. Compania are 330 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO