Companii

Cei mai bogaţi 100 de români, asistaţi de Fisc să „prevină riscurile fiscale“

 Cei mai bogaţi 100 de români, asistaţi de Fisc să...

Autor: Adelina Mihai

10.05.2017, 00:07 315

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va crea un serviciu care să se ocupe de primii 100 de contri­buabili care fac parte din categoria persoanelor fizice cu averi mari, în încercarea de a prelua unele modele din prac­ticile internaţionale.

„Vom prelua unele tratamente alternative noi din bunele practici internaţionale, prin crearea unui serviciu de management al relaţiilor cu contribuabilii. Vom aloca inspectori fiscali pentru primii 100 de contribuabili care fac parte din categoria persoanelor fizice cu averi mari, pe care inspectorii să îi contacteze, să fie alături de ei, să îi ajute să prevină apariţia unor riscuri fiscale şi care să fie alături de contribuabili încă din fazele incipiente ale apariţiei unor riscuri fiscale“, a spus Eugen Şerban, director în cadrul Direcţiei Generale Control Venituri Persoane Fizice din cadrul ANAF, prezent la o conferinţă organizată de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC.

El a mai spus că nu se urmăreşte, prin acest demers, crearea unei structuri dedicate controlului persoanelor fizice cu averi mari, ci conformarea lor.

„Un inspector fiscal se va ocupa de 10 - 20 de contribuabili din totalul primilor 100 cu averi mari, iar inspectorii vor fi un fel de key account managers“, a mai spus Eugen Şerban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO