Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Boris Billich, preşedinte şi CEO al Mercedes-Benz România

Fotograf: Mihai Dăscălescu

Fotograf: Mihai Dăscălescu

Autor: Bogdan Alecu

27.08.2015, 00:05 597

Boris Billich, 46 de ani, a preluat conducerea Mercedes-Benz România începând cu data de 1 iunie 2013, în calitate de preşedinte şi CEO al companiei. Cunoştinţele Boris Billich despre România, ca ţară şi ca piaţă, au fost clădite într-o lungă perioadă de timp. Primul său contact cu România a avut loc în 1994, când a fost numit market manager pe segmentul de Autoturisme şi Autovehicule Comerciale Uşoare în Europa Centrală şi de Est. În perioada precedentă anului 2004, Billich a coordonat activităţile de formare şi consolidare a businessului de Autovehicule Comerciale Uşoare Mercedes-Benz în România.

Noul CEO al  Mercedes-Benz România dispune de experienţă bogată în cadrul departamentului de vânzări, acumulată atât la sediul central din Germania, cât şi în cadrul sucursalelor din Emiratele Arabe Unite, Republica Cehă şi Rusia, unde până în iunie anul trecut a ocupat poziţia de CEO al Mercedes-Benz Truck Vostok. Mercedes-Benz a înregistrat în primele şapte luni ale acestui an cea mai mare creştere a unui brand premium pe piaţa locală, dintre principalii jucători germani de pe acest segment, de 14% la aproape 1.500 de maşini noi înmatriculate, livrând cu aproape 400 de maşini mai mult decât următorul clasat. 

Anul trecut, cea mai mare provocare pentru Mercedes-Benz România, în opinia directorului companiei, a fost să devină lider pe toate segmentele de piaţă pe care activează, obiectiv îndeplinit la finalul lui 2014.  Potrivit lui Boris Billich, în ultimii ani piaţa de autovehicule comerciale uşoare a avut parte de un trend ascendent, tendinţă ce va continua şi în următorii doi ani.  Un alt segment care s-a făcut remarcat este înmatricularea de camioane, iar dacă tendinţa de creştere va urma aceeaşi evoluţie ca până în prezent, estimăm o creştere a pieţei de peste 10% la sfârşitul anului 2015 comparativ cu valorile din 2014. La nivel naţional, compania are în acest moment 36 de centre autorizate de vânzări şi/sau service Mercedes-Benz.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO