Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Levent Yuksel, vice president general manager Greater Balkans şi SEE Franchise, PepsiCo

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Levent...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.08.2015, 00:04 491

Levent Yuksel, 49 de ani, a venit în primăvara anului 2011 la Bucureşti să conducă businessul PepsiCo de pe plan local, dar şi din regiune, afacere care include atât divizia de băuturi, cât şi de snacksuri.

 IniÅ£ial, din poziÅ£ia de business unit general manager al PepsiCo East Balkans avea grijă de mersul afacerilor gigantului din România, Moldova ÅŸi Bulgaria. Ulterior, a ajuns să conducă businessul PepsiCo din 11 ţări din zona Balcanilor. ÃŽn prima jumătate a anului trecut, el a preluat funcÅ£ia de vice president general manager Greater Balkans ÅŸi SEE Franchise, PepsiCo. Astfel, managerul a ajuns să conducă de la BucureÅŸti operaÅ£iunile producătorului de snacksuri ÅŸi băuturi răcoritoare din 14 ţări.

Levent Yuksel lucrează în cadrul PepsiCo de 20 de ani şi a deţinut mai multe funcţii în domeniile financiar, strategie şi business development, dar şi în achiziţii, operaţiuni şi integrare. Înainte de a veni la Bucureşti, Levent Yuksel a fost integration senior director în cadrul PepsiCo Turcia.

El este absolvent al Universităţii Tehnice din Istanbul, specializarea management engineering şi a urmat un MBA în International Management la Universitatea din Istanbul.

Quadrant Amroq Beverages, îmbuteliatorul local al PepsiCo, este al doilea cel mai mare jucător de pe piaÅ£a băuturilor răcoritoare, având o cifră de afaceri de 611 mil. lei. Star Food EM, divizia de snacksuri de pe plan local a PepsiCo, a terminat anul cu 408 milioane de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO