ANALIZĂ

Cei mai mari 20 de distribuitori de medicamente au afaceri de 18 mld. lei, cu marje declarate de 3%

6 oct 2017 Autor: Georgiana Mihalache

- Primele 20 de companii din domeniul comerţului cu ridicata de produse farmaceutice au raportat afaceri cu 22% mai mari în 2016 faţă de anul precedent - Creşterea veniturilor faţă de acum cinci ani este de aproape 50% - Toate cele 20 de companii au fost pe profit în ultimii doi ani după ce în 2012 cinci dintre businessuri raportau pierderi.

Clasamentul celor mai mari 20 de companii din sectorul importului şi distribuţiei de produse farmaceutice arată că piaţa a crescut de la 12,3 miliarde de lei în 2012 la 18,4 miliarde de lei anul trecut, un avans de circa 50% pe o piaţă din ce în ce mai consolidată, marcată însă şi de intrarea în insolvenţă a unor companii mari din distribuţia de medicamente, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Topul este dominat de Mediplus Exim, distribuitorul care face parte din grupul A&D Pharma, condus de Robert Popescu, grup care mai include şi lanţul de farmacii Sensiblu. Doar compania de distribuţie are afaceri de aproape 4 mld. lei (888 mil. euro) în 2016, în creştere cu 18% faţă de 2015. Robert Popescu estimează o creştere a businessului de până la 900 mil. euro anul acesta.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
crestere
, medicamente
, afaceri
, companii
, distribuire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide