Cei mai mari cinci furnizori de gaze şi-au menţinut afacerile la 11 mld. lei, dar au cu 300 de oameni mai puţin ca acum cinci ani

6 oct 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Piaţa este dominată de nemţii de la E.ON şi de francezii de la Engie, fiecare cu afaceri ce sar de 4,5 mld. lei anul trecut. Cei doi controlează peste 80% din toată piaţa de furnizare de gaze.

Cele mai mari cinci companii care comercializează gaze naturale aveau la finalul anului trecut 867 de salariaţi, cu peste 300 de oameni mai puţin decât în 2012. În aceeaşi perioadă businessul a rămas relativ constant. Totuşi, declinul numărului de salariaţi vine doar de la evoluţia din cadrul E.ON Energie România, care a ajuns la puţin peste 180 de angajaţi la finalul lui 2016, în condiţiile în care în 2012 numărul era triplu. Grupul german E.ON operează pe piaţa locală prin mai multe companii, cu un total de circa 5.500 de salariaţi, cu peste o mie mai puţin comparativ cu anul 2014, potrivit raportului anual al E.ON. Nemţii sunt activi pe mai multe segmente de piaţă prin mai multe entităţi, fiind şi furnizor atât de gaze, dar şi de energie electrică.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, oameni
, scadere
, gaze
, afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide