Companii

Cel mai ieftin fond imobiliar. Lewis Charles a ajuns sa valoreze mai putin de 2 milioane de euro

Lewis Charles a ajuns sa valoreze mai putin de 2 milioane de euro

Lewis Charles a anuntat in 2007 ca va investi 140 de milioane de euro pentru realizarea unui mall pe un teren de 10 hectare in Ploiesti, proiect la care a renuntat in acest an in favoarea companiei irlandeze Blackpearla

25.05.2009, 00:00 40

Fondul britanic de investitii Lewis Charles, care a anuntat investitii de circa 200 de milioane de euro pe piata locala, are in prezent o capitalizare de 1,66 milioane de lire sterline (1,88 milioane de euro), dupa ce actiunile firmei listate la bursa de la Londra au scazut cu 92% doar in ultimul an.

Lewis Charles a anuntat in 2007 ca va investi 140 de milioane de euro pentru realizarea unui mall pe un teren de 10 hectare in Ploiesti, proiect la care a renuntat in acest an in favoarea companiei irlandeze Blackpearl, intr-o tranzactie in valoare de 200 de lei, potrivit unor surse din piata citate de ZF.
Cel de-al doilea proiect de pe piata locala al fondului britanic ar urma sa fie realizat pe un teren din Mogosoaia, unde compania a investit pana in prezent 13,4 milioane de euro.
Proiectul prevede constructia a peste 1.000 de locuinte, in parteneriat cu omul de afaceri de origine libaneza Ali Chemais si alti parteneri. Prima etapa a ansamblului rezidential, care prevedea realizarea a 278 de apartamente, a fost impartita astfel ca Lewis Charles ar trebui sa inceapa constructia la doar 64 de apartamente.
Companiile imobiliare ale caror actiuni sunt publice au inregistrat scaderi puternice ale capitalizarii in special pe parcursul anului trecut. Lewis Charles a fost listat pe bursa de la Londra in luna august 2007, la un pret de 140 pence per unitate. La sfarsitul saptamanii trecute actiunile companiei erau tranzactionate la 8,5 pence per unitate.
Momentul de varf al firmei pe piata locala a fost atins la jumatatea anului trecut, cand cele doua proiecte din Romania erau evaluate la aproape 40 de milioane de euro. Intre timp, dificultatile de finantare au determinat firma sa-si amane proiectele, iar creditele accesate pentru achizitia terenurilor s-au apropiat de scadenta.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO