Companii

Cel mai mare producător de mobilă atacă retailul

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana David

02.10.2014, 00:07 1878

Producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, cu afaceri de 124 mil. euro anul trecut, a intrat în retailul de mobilă prin deschiderea unui magazin în mallul Gold Plaza din Baia Mare şi se pregăteşte de a doua deschidere în Iulius Mall din Cluj.

Brandul pe care producătorul îl foloseşte în retail este Aramis Feeling, iar pe lângă magazinele propriu-zise compania a intrat şi în vânzările online.  „Aramis Feeling este parte a Aramis Group. Produsele sunt fabricate în totalitate în cadrul fabricilor proprii de tapiţerie şi saltele din cadrul Aramis Group“, se arată pe site-ul propriu al companiei.

Aramis este unul dintre cei mai dinamici, dar şi mai discreţi producători locali de mobilă, care şi-a majorat afacerile de la 37 mil. euro în 2007 la 124 mil. euro anul trecut. Afacerea Aramis este deţinută de antreprenori locali, Iacob Vladimir (60%) şi Marius Selescu (40%), bazele fiind puse în 1994. Peste 90% din cifra de afaceri a Aramis se realizează la export, iar potrivit datelor din piaţă, Aramis ar fi cel mai mare furnizor local al IKEA. Informaţia nu a fost confirmată, dar nici infirmată de reprezentanţii Aramis.

Retailul de mobilă, un business 600-700 de milioane de euro anual, este dominat de IKEA şi Mobexpert.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre acţionariatul Aramis Invest; evoluţia afacerilor companiei în ultimii 7 ani 

- retailul de mobilă, principalii jucători de pe piaţă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO