Companii

Cel mai mare spital al Regina Maria merge spre 11 mil. euro. Compania turează motoarele pe segmentul de obstetrică-ginecologie, care aduce 35% din venituri

Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria: Serviciile de sănătate a femeii şi copilului sunt core businessul nostru şi generează în jur de 35% din afaceri.

Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria: Serviciile de sănătate a femeii şi copilului sunt core businessul nostru şi generează în jur de 35% din afaceri.

Autor: Ioana David

26.11.2014, 00:08 589

Operatorul de servicii medicale private Regina Maria, controlat de fondul de investiţii Advent Internaţional, estimează că spitalul Băneasa, cel mai mare din cadrul reţelei, se va apropia anul viitor de un rulaj de 11 mil. euro, în creştere cu 19% comparativ cu nivelul din acest an.

Unitatea este profilată pe servicii de obstetrică-ginecologie şi pediatrie şi a fost deschisă în 2012 în urma unei investiţii de 7 mil. euro, iar în prezent a ajuns la un grad de ocupare de 70%.

„Serviciile de sănătate a femeii şi copilului sunt core businessul nostru şi generează în jur de 35% din afaceri (din cifra de afaceri totală a grupului – n.red.)“, a spus Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria.

Compania este unul dintre principa­lii jucători de pe piaţa privată de sănă­tate şi aşteaptă anul acesta o cifră de afaceri de 55 mil. euro, iar spitalele contribuie cu 27% la acest business.

Pe lângă spitalul din Băneasa, Re­gina Maria mai operează spitalul Euroclinic (tot în Capitală), unu de obstetrică-ginecologie şi pediatrie la Braşov şi încă unu la Băcău.

Cu o cifră de afaceri de 9,1 mil. euro anul acesta, spitalul deţinut de Regina Maria în Băneasa este mai mare decât Euroclinic, o uni­­tate gene­ralistă, care anul acesta rea­li-zează afaceri de 6,5 mil. euro.

La nivelul pieţei de servicii medicale pri­vate, obstetrica-ginecologia este cea mai accesată arie şi multe dintre busi­nessurile de sănătate „trăiesc“ practic din acest segment. Dar este şi aria unde concurenţa din mediul privat este şi cea mai puternică, atât pentru atragerea de medici, cât şi de pacienţi. În goana după personal medical, s-a ajuns în situaţia ca medicii cei mai buni din această specialitate să lucreze în mai multe clinici şi spitale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO