Companii

Cel mai mic număr de angajaţi din istoria combinatului: ArcelorMittal Galaţi a coborât pentru prima dată sub 6.000 de angajaţi

Cel mai mic număr de angajaţi din istoria combinatului:...

Autor: Mirabela Tiron

12.01.2017, 00:06 2693

La privatizare, în 2001, ieşeau de pe porţile combinatului 27.000 de salariaţi.

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare com­binat siderurgic din ţară, avea la finalul anului trecut 5.975 de salariaţi, primul an când com­pania operează cu mai puţin de 6.000 de an­gajaţi, potrivit datelor ZF pe baza unor informaţii de la Inspecţia Muncii.

În 2015, combinatul avea în decembrie 6.227 de salariaţi, ceea ce arată că pe parcusul anului trecut ArcelorMittal a renunţat la 252 de oameni, potrivit calculelor ZF. Oficialii combinatului nu au răspuns solicitării ZF până la închiderea ediţiei print.

ArcelorMittal Galaţi avea la privatizare, în 2001, circa 27.600 de angajaţi. Altfel spus, nu­mărul de angajaţi s-a redus de mai bine de patru ori din acel an până în 2016. În total, în decurs de 15 ani au plecat peste 21.000 de salariaţi din combinat.

Bruno Ribo, directorul general al com­paniei, afirma că producătorul se confruntă cu pre­ţurile în scădere, în condiţiile în care pieţele tradiţionale au fost inundate de oţel, prin­cipalul furnizor din China livrând în piaţă can­tităţi record. ArcelorMittal Galaţi se zbate să supravieţuiască pe această piaţă şi încearcă să iasă de pe pierderi. Criza economică a lovit pu­ternic cererea de oţel, atât la nivel mondial, cât şi intern, şi implicit preţul a scăzut. Mai mult, preţul în creştere la la energie şi gaze na­turale a erodat şi mai mult afacerile companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO