Companii

Cel mai performant retailer, Cora, vinde de 130 mil. euro pe magazin

Cel mai performant retailer, Cora, vinde de 130 mil. euro pe magazin
24.08.2009, 17:42 167

Reteaua de hipermarketuri Cora, detinuta de grupul franco-belgian Louis Delhaize, a realizat anul trecut vanzari medii de 133 mil. euro pe magazin, cele mai mari din retailul modern, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Fiecare metru patrat a adus companiei vanzari de circa 10.000 de euro in 2008, in timp ce competitorii sai Carrefour si Real au realizat vanzari intre 7.000 si 9.000 de euro/mp, conform estimarilor ZF pe baza rezultatelor raportate de companii.

Cora a mers pe o strategie diferita de Carrefour si Real, retaileri care s-au extins agresiv in ultimii ani, astfel incat compania opereaza in prezent doar 3 hipermarketuri, fiind cea mai mica retea de profil dupa numarul de unitati.

In schimb, retailerul a mizat pe suprafete mari de vanzari si pe piata din Capitala, astfel incat media retelei, de 14.000 mp pe unitate, este de doua ori mai mare decat cea a Carrefour. Unitatea din Militari, Cora Lujerului, aduce cele mai mari vanzari operatorului si ar putea fi chiar cel mai performant hipermarket din Capitala, potrivit unor surse din piata.

"Zona este cu siguranta elementul-cheie in strategia unei retele de hipermarketuri. In acelasi timp, performantele pot creste odata cu suprafata magazinului, pentru ca un spatiu mai mare de vanzare permite o sortimentatie mai variata, care poate atrage mai multi clienti decat un hipermarket mai mic", au declarat surse din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO