Companii

Cel mai puternic trader din energie se divizează şi atacă pieţe noi: „Ajunseserăm prea mari“

Augustin Oancea

Augustin Oancea

Autor: Roxana Petrescu

17.09.2015, 00:07 8499

Tinmar Ind, cel mai mare trader de energie din Ro­mâ­nia, un business deţinut de omul de afaceri Augus­tin Oancea şi care anul acesta ar putea ajunge la afaceri de 650 de milioane de euro, a luat decizia de a se diviza. Logica din spatele acestei mişcări este chiar dimen­siu­nea considerabilă la care a ajuns afacerea, dar şi dorinţa de a ataca un nou segment de piaţă. Potrivit proiectului de divizare depus de companie la Registrul Comerţului, din Tinmar Ind ar urma să se desprindă două companii, Tin­mar Energy şi Tinmar Gas. Astfel, după aplicarea aces­tui plan, Tinmar Ind ar ur­ma să se ocupe de comer­cia­lizarea combustibililor, Tinmar Energy de furnizarea de energie, iar Tinmar Gas de fur­ni­zarea de gaze naturale.

„Ne-am dorit o împărţire clară a businessului pentru că deja ajunseserăm prea mari. Procesul va mai dura însă“, spune George Voicu, actualul director al departa­men­tu­lui de energie electrică şi gaze naturale din cadrul Tinmar Ind.

Tot în acest plan se arată că una dintre intenţiile Tinmar pe termen mediu este intrarea pe segmentul con­su­matorilor care încă mai beneficiază de tarife regle­men­tate, populaţie şi mici companii, care treptat vor intra în piaţa liberă odată cu eliminarea tarifelor până în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO