Companii

Cel mai vândut baton de ciocolată din România, o formă neschimbată de 50 de ani

Cel mai vândut baton de ciocolată din România, o...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.04.2014, 13:45 3437

Cel mai vândut baton de ciocolată din România, Rom, produs de Kandia Dulce, are o istorie de 50 de ani, timp în care forma batonului a rămas neschimbată.

„Rom se produce în aceeaşi formă de la lansare, iar ambalajul (cu tricolorul  - n.red.) a rămas neschimbat“, spune Elena Bratu, director de producţie al fabricii Kandia Dulce.  Astfel, batonul are gravat pe el numele Bucureşti, care reprezintă numele fabricii de unde a luat naştere şi anume Întreprinderea de Produse Zaharoase Bucureşti. Rom vinde anual peste 30 de milioane de bucăţi.

În formele preîncălzite se formează cochila de ciocolată, adică partea de sus a batonului. După ce aceasta se răceşte, peste cochilă se toarnă crema de rom care trece apoi prin mai multe depozitoare care, în funcţie de sortiment, adaugă de exemplu biscuiţi în cazul Rom Biscuit.

Kandia Dulce este cel mai mare producător local de ciocolată, cu afaceri de 40 mil. euro în 2013 şi are în portofoliu branduri precum Primola, Kandia, Anidor, Laura, Novatini (tablete de ciocolată şi praline), Rom, Făgăraş, Primola Papi şi Laura (batoane), Ulpio, Cremita ( biscuiţi), Silvana (drajeuri), Sugus (caramele şi jeleuri). În total, în compania Kandia Dulce lucrează circa 500 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO