Companii

Cele două lumi ale aceluiaşi sistem: investiţii de zeci de milioane de euro în privat, medicamente aduse de acasă în spitalele de stat

Lipsa de măsuri clare pentru asigurarea stocurilor de medicamente din programele naţionale ar putea declanşa noi crize în piaţă, precum cea a vaccinurilor de anul trecut.

Lipsa de măsuri clare pentru asigurarea stocurilor de medicamente din programele naţionale ar putea declanşa noi crize în piaţă, precum cea a vaccinurilor de anul trecut.

Autor: Mirabela Tiron

04.01.2018, 00:07 424

♦ Sectorul de servicii medicale private se va menţine efervescent prin investiţiile anunţate de jucătorii privaţi în extindere organică sau prin achiziţii, în timp ce sectorul public se va confrunta cu vechile provocări - lipsa de medicamente, dar şi deficitul de personal medical şi de echipamente pentru investigaţii şi intervenţii. Pe de altă parte, piaţa farma va continua consolidarea la vârf şi noi tranzacţii ar putea să apară în scenă.

♦ Producătorii de medicamente vor pune în continuare presiune pe schimbarea reglemen­tărilor privind taxa clawback

Producătorii de medicamente de pe piaţa locală vor continua să ceară schimbarea reglementărilor privind taxa clawback. După criza dozelor de imunoglobulină, apărută anul trecut după ce producătorii au refuzat să mai vândă pe piaţa locală, Ministerul Sănătăţii a suspendat taxa clawback pentru doi ani la produsele din plasmă sanguină. Mai mult, lipsa de măsuri clare pentru asigurarea stocurilor de medicamente din programele naţionale ar putea declanşa noi crize în piaţă, precum cea a vaccinurilor de anul trecut. 

♦ Jucătorii privaţi vor continua să investească în deschiderea de noi clinici şi centre spe­cializate

Sanador, unul din cei mai mari jucători de pe piaţa serviciilor medicale private, in­vesteşte 13-14 milioane de euro în dezvoltarea unui centru oncologic lângă spitalul din Capitală, care ar putea fi deschis la începutul lui iunie anul acesta, după cum anunţau oficialii companiei. Şi grupul medical Gral a anunţat că va investi în deschiderea a două noi clinici. Pe de altă parte, Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător din piaţa serviciilor medicale, face cea mai mare investiţie organică în deschiderea unui spital generalist în Cluj-Napoca, o investiţie de 15 mi­lioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO