Companii

Cele mai cunoscute afaceri din Drăgăşani, regiunea supranumită "Toscana" României

Cele mai cunoscute afaceri din Drăgăşani, regiunea...

Autor: Ioana David

31.08.2014, 16:00 2056

Dealurile podgoriei Drăgăşani au solurile asemănătoare regiunii Toscana (Italia), astfel că zona este prielnică producţiei de vinuri premium. Zona a atras investitori precum guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu, avocaţii Valeriu şi Cristiana Stoica sau descendenţii familiei Ştirbey.

Descendenţii familiei princiare Ştirbey cultivă aproximativ 20 de hectare, domeniu format din cinci vii (Ştirbey, 4 hectare plantate cu Sauvignon Blanc şi Merlot, Bibescu, 4 hectare cu Cabernet Sauvignon, Novac şi Negru de Drăgăşani, Bengescu, 5 hectare plantate cu Crâmpoşie Selecţionată, Tiberie Sud, 3 hectare plantate cu Tămâioască Românească şi Tiberie Nord, plantată cu Fetească Regală şi Crâmpoşie Selecţionată).

Dealurile Drăgăşaniului i-au mai atras şi pe avocaţii Stoica. După ce au renovat conacul familiei Cristianei Stoica, Vila Dobruşa, avocaţii au pus pe picioare şi podgoria de 30 de hectare (operată de compania Avincis).  Însă cel mai cunoscut investitor de la Drăgăşani este guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu. Vinurile sub brandul Casa Isărescu sunt produse de com­pania Măr SRL, iar plantaţia are aproximativ 40 de hectare. În prezent nu există informaţii privind recolta din acest a companiei Măr SRL. Repre­zentanţii companiei nu au făcut niciun comentariu pe marginea acestui subiect până la închiderea ediţiei.

Cele mai cunoscute afaceri din Drăgăşani

 

 

 

Firma Măr SRL a guvernatorului BNR Mugur Isărescu (desen) a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 0,5 mil. euro şi un profit net de 0,1 mil. euro; Casa Isărescu este brandul de vin pe care compania Măr SRL îl vinde în HoReCa în principal. Pe lista de clienţi ai Casei Isărescu se numără Bordello’s Club, French Bakery, Restaurant Mamma Leone, dar şi altele. Guvernatorul a intrat în acest business în urmă cu câţiva ani, după ce a primit moştenire, de la părinţii din partea soţiei, o bucată de pământ pe care era plantată Tămâioasă Românească. Apoi a mai cumpărat teren şi a dezvoltat această cramă, în prezent fiind finalizată şi o pensiune.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avincis Vinuri SRL a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 0,6 mil. euro şi pierderi de 2 mil. euro. După ce au renovat conacul familiei Cristianei Stoica, Vila Dobruşa, avocaţii au pus pe picioare şi podgoria de 30 de hectare (operată de compania Avincis). Proprietarii Valeriu (desen) şi Cristiana Stoica sunt fondatorii casei de avocaţi Stoica & Asociaţii. Valeriu Stoica a fost ministru al justiţiei.

 

 

 

 

 

 

Agricola Ştirbey, afacere deţinută de descendenţii familiei princiare Ştirbey, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri 0,6 mil. euro şi un profit net de 0,03 mil. euro. În 1999, baroana Ileana Kripp-Costinescu (foto) a descoperit locurile, iar împreună cu soţul său Jakob au pus pe picioare afacerea. Crama de vinificatie a domeniului Ştirbey din Drăgăşani, concepută de prinţul Barbu Alexandru Stirbey la începutul secolului XX, a fost dotată de actualii proprietari, iar podgoria are aproximativ 20 de hectare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO