Companii

Cele mai importante cinci ştiri pe ZF Corporate

Cele mai importante cinci ştiri pe ZF Corporate
30.03.2015, 22:35 51

Mîndruţescu, Oracle: Nu atacaţi multinaţionalele, nu recrutăm „copii“ care răspund la telefoane

 

România are nevoie şi de multinaţionale, şi de start-up-uri, şi de firme locale şi de exportatori de soft şi servicii dacă vrea să majoreze ponderea IT-ului în PIB, afirmă şeful Oracle România. Marile nume din industria mondială de IT şi comunicaţii, care au ajuns la mii de angajaţi în centrele deschise în ultimii ani în marile oraşe ale României, nu au angajat „nişte copii care răspund la telefoane“, ci au recrutat specialişti care lucrează la dezvoltarea şi furnizarea unor produse şi servicii sofisticate la nivel global, contribuind la dezvoltarea unui ecosistem care a determinat creşterea ponderii IT-ului în economia României.

 

Citiţi continuarea aici

 

Sue Clark, managing director SABMiller Europa: În România am văzut baruri animate. Ce a fost mai greu a trecut

 

Sue Clark, managing director SABMiller Europa, regiune cu afaceri de aproape 6 mld. dolari, spune că la nivelul acestei pieţe tendinţa de închidere de baruri şi restaurante, ca urmare a schimbării stilului de viaţă şi a interzicerii fumatului, a fost accelerată de condiţiile economice dificile. Tendinţa a fost vizibilă în ultimii ani, iar România nu a făcut excepţie.

 

Citiţi continuarea aici

 

Ponderea creditelor imobiliare în lei s-a triplat în şapte ani, creditele în euro au coborât sub 70%, iar procentul împrumuturilor în franci s-a înjumătăţit

 

La sfârşitul anului 2008, când criza financiară mondială îşi făcea simţită prezenţă în România, după perioada de boom a creditării ipotecare şi a economiei, ponderea împrumuturilor imobiliare în lei era de doar 8%. După şapte ani, aproximativ 24% din creditele acordate pentru cumpărarea de locuinţe sunt în moneda naţională.

 

Citiţi continuarea aici

 

Vulnerabilităţile Petrom: care sunt elementele care au şters din profitul celei mai mari companii din România 2,8 mld. lei în ultimii patru ani

 

Litigiile cu miile de angajaţi care au părăsit compania, evoluţia sub aşteptări a unor investiţii sau insuccesul unor proiecte de explorare şi producţie au fost elementele care au marcat profitul Petrom în perioada 2011-2014, provizioanele făcute de companie înregistrând în 2014 maximul ultimilor patru ani.

 

Citiţi continuarea aici

 

Şeful CFA Institute: Bancherii trebuie să se reîntoarcă la bankingul de bază şi să se reconecteze cu clienţii

 

Expansiunea sistemului bancar din umbră este un răspuns la criza financiară globală şi la restricţiile impuse băncilor, şi nu se poate spune că este bun sau rău, ci este o necesitate, iar provocarea este legată de monitorizarea, re­gle­­­mentarea şi con­tro­lul adecvat al aces­tui sistem, consideră Paul Smith, noul preşedinte şi CEO al CFA Insti­tute.

 

Citiţi continuarea aici

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO