Companii

Cele mai mari 20 de spitale private din totalul de 187: 2.900 de paturi şi 44% cotă de piaţă

Cele mai mari 20 de spitale private din totalul de 187:...

Autor: Georgiana Mihalache

19.08.2016, 00:07 2435

Spitalul Sanador din Bucureşti, cu 365 de paturi, o investiţie realizată de Doris Andronescu, Red Hospital Sf. Sava din Iaşi, cu 225 de paturi, o unitate pornită de un deputat ieşean, şi Polaris Medical din Cluj, cu 180 de paturi, con­trolat de fa­milia Socea, sunt cele mai mari unităţi private după nu­mărul de pa­turi ra­por­tat către au­to­ri­tăţi în 2015, con­form datelor fur­nizate la solicita­rea ZF de Ministerul Sănătăţii.

Cele mai mari 20 de spi­tale private care apar în lista de la Ministerul Să­nătăţii au îm­preună 2.900 de paturi, ast­fel că ra­portat la un total de 6.600 de pa­turi în mediul privat cota lor de piaţă este de 44%, arată o analiză a ZF pe ba­za datelor de la Ministerul Sănă­tă­ţii şi de la Institutul Naţional de Sta­tistică (INS). Numărul spitalelor priva­te a înre­gistrat o evoluţie perma­nen­tă în ultimii zece ani, iar din 2012 a păs­trat o con­stanţă de creştere de aproxi­mativ 30 de spitale noi în fie­care an. Astfel, cifra to­ta­lă a unităţi­lor medi­ca­le private a ajuns în anul 2015 la 187, cu 26 de uni­tăţi mai mult decât în anul precedent.

„Este vorba despre mai multi fac­tori (care au dus la evoluţia numărului spi­talelor private - n. red.) şi aş enumera finan­ţarea insuficientă a spi­ta­lelor pu­bli­ce, multi­ple­le soluţii de fi­nan­ţare ofe­­rite de in­sti­tu­ţi­i­le fi­nan­ciare către sec­to­rul me­di­cal pri­vat, pacienţii ca­re au ne­vo­ie de servicii me­dicale ce se ba­zea­ză pe apa­ra­tură de ul­timă ge­ne­ra­ţie, dar şi aştep­tă­rile aces­to­ra le­gate de con­diţiile ho­te­liere“, a spus Cristina Petruţ, direc­tor co­mercial al spitalului Polaris Me­dical, o uni­tate privată de recu­perare me­dicală des­chisă în august 2015 în Cluj, în urma unei investiţii de 10 mil. euro realizată de familia Socea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO