Companii

Cele mai mari 20 de start-up-uri au creat peste 200 de locuri de muncă

Cele mai mari 20 de start-up-uri au creat peste 200 de...

Autor: Corina Mirea

02.12.2014, 00:07 1545

Cele mai mari 20 de „afaceri de la zero“ înfiinţate în ultimii patru ani prin programul dedicat tinerilor debutanţi în afaceri (SRL-D) au creat 232 de locuri de muncă, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, cu o medie de 11 salariaţi pe companie.

În prezent, 70% din companiile locale au mai puţin de 9 angajaţi. Numărul oamenilor angajaţi de cele 20 de SRL-D reprezintă circa 1% din totalul salariaţilor „flotei“ de peste 16.000 de afaceri de la zero din România.

Cel mai mare angajator dintre micii antreprenori a fost anul trecut I&A Niţu Sistems, o afacere de familie din judeţul Buzău, care anul trecut nu a prins un loc în „liga întâi“ a societăţilor debutante.

De aproximativ doi ani ZF publică în fiecare zi rubrica specială a micilor antreprenori „Un start-up pe zi“, unde, de-a lungul timpului au fost prezentate mai mult de 100 de poveşti ale unor debutanţi în afaceri de pe plan local. Printre aceste poveşti, despre care ZF a scris chiar atunci când prindeau contur sau reuşiseră să devină sustenabile, se numără şi Emma Salad şi Omnis Bag, care se află printre cele mai mari 20 de afaceri de la zero după cifra de afaceri pe 2013. O parte din companiile de tip SRL-D înfiinţate începând din 2011 au primit o finanţare nerambursabilă de maximum 10.000 de euro de la stat.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- câţi români au participat în ultimii 4 ani la programului pentru SRL-D-uri 

- detalii despre firmele din top; date despre Saramis  SRL-D din judeţul Mureş, Banat Grup , Avilo Cable 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO