Companii

Cele mai mari 50 de centre de afaceri din Bucureşti valorează 3 mld. euro

Cele mai mari 50 de centre de afaceri din Bucureşti...

Autor: Cristi Moga

09.02.2015, 00:07 1066

Cele mai mari 50 de centre de afaceri din Capitală, cu o suprafaţă cumulată de 1,5 milioane de metri pătraţi, aproximativ 70% din stocul de birouri al Capitalei,  pot fi evaluate la circa 3 miliarde de euro, luând în calcul un preţ de 2.000 de euro/metrul pătrat închiriabil, potrivit unei analize a ZF.

Şi în acest sector grupurile străine fac legea, în condiţiile în care 40 din cele 50 de proiecte analizate sunt controlate de grupuri străine, în timp ce investitorii români deţin zece dintre cele mai mari centre de afaceri, suprafaţa cumulată a acestora fiind de 342.000 mp (23% din suprafaţa analizată).

Parcul de afaceri IRIDE din Pipera deţinut de grupul austriac Immofinanz continuă să fie cel mai mare proiect de birouri din Bucureşti, iar austriecii au început în această iarnă şi un proces de extindere cu o clădire de 20.000 de metri pătraţi a cărei finalizare este programată în 2016.

Dintre români, cel mai mare portofoliu îl deţine Liviu Tudor, proprietarul parcurilor de afaceri Novo Park şi West Gate, proiecte care mai pot fi extinse, dar doar după semnarea unor contracte ferme cu potenţialii chiriaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO