Companii

Cele mai puternice restaurante din România: restaurantul Ikea cu chifteluţe, McDonald’s Dristor şi Caru’ cu Bere

Cele mai puternice restaurante din România: restaurantul...

Autor: Cristina Roşca

06.08.2018, 00:07 3132

Piaţa de restaurante din România este evaluată la peste 2,1 miliarde de euro anual, în contextul în care aceasta este puternic fragmentată, cu o serie de nume internaţionale şi româneşti în vârful clasamentului. 

Astfel, restaurantele Ikea, McDonald’s Dristor şi Caru’ cu Bere au cele mai mari încasări din România, cu 5-8 mil. euro fiecare, arată datele ZF din piaţă. Topul a suferit doar rocade în ultimii ani, însă în ceea ce priveşte companiile de la vârf acesta este neschimbat dat fiind că „bijuteria coroanei” McDonald’s şi-a menţinut vânzările pe un trend ascendent, într-o perioadă când consumul creşte şi odată cu el şi puterea de cumpărare. 

Restaurantul Ikea conduce acest top cu vânzări anuale de 7,7 milioane euro, în timp ce vânzările McDonald’s Dristor se situează la circa 7 milioane euro. Podiumul celor mai bune resteaurante din România ca vânzări este completat de Caru’ cu Bere, administrat de grupul care deţine şi City Grill şi Trattoria Buongiorno. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO