Companii

Cele mai vândute medicamente „fără reţetă“: Aspenter, Nurofen Parasinus şi No-Spa

Cele mai vândute medicamente „fără reţetă“:...

Autor: Georgiana Mihalache

25.10.2016, 00:07 1988

Topul celor mai bine vândute medicamente fără reţetă este condus de Nurofen al companiei Reckitt Benckiser, urmat de bran­dul Aspenter, (produs de compania Terapia Cluj), Para­sinus (produs de Glaxosmithkline) şi No-Spa (brand al com­paniei Sanofi), conform datelor companiei de cercetare de pia­ţă Cegedim aferente perioadei septembrie 2015 – august 2016.

Cele mai importante cinci medicamente eliberate fără pre­scrip­ţie medicală (OTC) au avut în ultimul an (septembrie 2015 - august 2016) vânzări cumulate de 74 de milioane de euro.

Brandul Nurofen activează pe două categorii de produse, analgezice - unde are vânzări de 27 de milioane de euro -  şi remedii pentru gripă, răceală şi alergii - unde adună vânzări de 11,1 milioane de euro, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim. Cumulat, vânzările Nurofen ajung la 38 mil. euro în ultimul an pe cele două categorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO